ATT TÄNKA PÅ VID SURDEGSBAKNING

· Använd hushållsassistent eller degblandare för att bearbeta degen till rätt

konsistens.

· När du bakar med surdeg, använd hushållsvåg! Chansa inte på mått.

· En termometer kan vara bra att ha för att kontrollera att surdegarna har rätt

innertemperatur.

· En surdeg ska vara trögflytande. Är den fast bildas för lite jäst. Är den

däremot för lös blir den för syrlig.

· Fint mjöl ger bättre jäsning än grovt. Ju lösare surdeg och varmare

omgivning, desto bättre jäser degen.

· En surdeg kan hållas levande i flera år om man vårdar den väl. Ta ut den ur

kylskåpet och mata den en gång i veckan.

· När du bakar med surdeg: Börja med mjölet och tillsätt vätskan vartefter. Inte

tvärtom!
• Kärntemperatur i brödet ska vara minst 98°

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0