ATT TÄNKA PÅ VID SURDEGSBAKNING
· Använd hushållsassistent eller degblandare för att bearbeta degen till rätt
konsistens.
· När du bakar med surdeg, använd hushållsvåg! Chansa inte på mått.
· En termometer kan vara bra att ha för att kontrollera att surdegarna har rätt
innertemperatur.· En surdeg ska vara trögflytande. Är den fast bildas för lite jäst. Är den
däremot för lös blir den för syrlig.· Fint mjöl ger bättre jäsning än grovt. Ju lösare surdeg och varmare
omgivning, desto bättre jäser degen.· En surdeg kan hållas levande i flera år om man vårdar den väl. Ta ut den ur
kylskåpet och mata den en gång i veckan.· När du bakar med surdeg: Börja med mjölet och tillsätt vätskan vartefter. Inte
tvärtom!• Kärntemperatur i brödet ska vara minst 98°
Kommentarer
Trackback